Appelkwarktaart

6-8 personen

Springvorm van 24 cm, ingevet

Ingrediënten:

  • 500 g appels, geschild en in partjes
  • 3 el citroensap
  • 100 g boter
  • 170 g suiker
  • 3 eieren
  • 250 g volle kwark
  • 150 g cakemeel
  • 1 tl kaneelpoeder

Bereiden:

Verwarm de over voor op 160 graden. Besprenkel de appelpartjes met de helft van de citroensap. Mix de boter en 150 gram suiker tot een luchtig mengsel. Klop de eieren een voor een erdoor. Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep dit kwarkmengsel door het eimengsel. Spatel het cakemeel luchtig erdoor. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad. Verdeel de appelpartjes over het beslag. Meng de rest van de suiker met de kaneel en strooi over de appelpartjes. Bak de cake iets onder het midden van de oven in circa 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar.

thumbnail_IMG_20171104_100359