Appels

Delbard Estival, Nieuwe oogst!

De Delbard Estival is een kruising tussen een Stark Jon Grimes en Golden Delicious. De appel heeft een frisse, zoete smaak.

Uitverkocht.

Elstar, Nieuwe oogst!

Elstar is een kruising tussen Golden Delicious en de Ingrid Marie. Het is een sappige, knapperige appel met roomwit vruchtvlees, een uniek aroma en een fris zoete smaak. Elstar kan gebruikt worden in salades, sap, appeltaart of appelmoes. Deze appel wordt het beste koel bewaard bijvoorbeeld in de koelkast.

 

DSC04236

 

Jonagold

De Jonagold is een sappige, mildzoete handappel die makkelijk te bewaren is. Ook is deze appel goed te gebruiken om mee te bakken.

 

Cox’s Orange Pippin

De Cox is oorspronkelijk in Engelse appel. Hij heeft een zachtzure aromatische smaak. In combinatie met andere appels kan de Cox ook uitstekend worden gebruikt als moesappel. 

 

Wellant

Wellant is een rasechte, Hollandse appel met zijn oorsprong in Wageningen. Hij is knapperig , aromatisch en smaakvol. De appel is goed te gebruiken in gerechten en om te bakken.

 

DSC05240

 

Goudreinette

De Goudreinette (Schone van Boskoop) is een grove appel met een vaak onregelmatige vorm. De appel heeft een friszure smaak en is ideaal om te gebruiken in appeltaart of appelmoes.

DSC04233

 

Pinova

De Pinova is een kruising tussen Cox Orange, Golden Delicious en de Hertoging van Oldenburg en komt van oorsprong uit Duitsland. Het is een zoetige en stevige appel. De Pinova is goed bewaarbaar en houdt zijn smaak lang vast.

Voor onze lekkere Pinova zult u nog even geduld moeten hebben tot de nieuwe oogst binnen is!

 

DSC04234