Speculaastaartje met appel

8 personen

Taartvorm van 20 cm doorsnede

Ingrediënten:

  • 250 gr speculaaskoekjes
  • 75 gr zachte boter
  • 3 stevige appels (bv. Elstar)
  • 2 eierdooiers
  • 30 gr witte basterdsuiker
  • 1 dl slagroom
  • 3 el amandelschaafsel

Voorbereiding:

(Denk aan 30 min. opstijven in koelkast!)
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in partjes. Verkruimel de speculaasjes. Voeg de boter toe en roer tot het deeg kruimelig is. Vet de taartvorm in en bestuif deze met bloem of paneermeel. Verdeel het speculaasmengsel over de taartvorm en laat deze 30 minuten in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 175 graden. Bak de taartbodem plus minus 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Bestrooi de bodem eventueel met wat paneermeel of geschaafde amandelen. Verdeel de appelpartjes over de speculaasbodem. Klop de eidooiers los met de witte basterdsuiker en de room en schenk dit over de appelpartjes. Bestrooi met geschaafde amandelen. Bak de appeltaart in nog plus minus 45 minuten goudbruin en gaar.

hdr

hdr