Appel croissantring met walnoten

6 personen

Ingrediënten:
  • 2 blikjes croissantdeeg of 1 blikje super croissantdeeg
  • 1 ei
  • 100 gr suiker
  • 100 gr walnoten
  • 1 dl slagroom
  • 1 el honing
  • 750 gr appels (Goudreinet of Elstar)
  • 3 tl kaneel
  • 50 gr rozijnen
  • 1 citroen
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg alle croissantpuntjes in een cirkel op de bakplaat met de punten naar buiten, eerst zes punten met de zijdes tegen elkaar en dan zes ertussen. Druk de binnenzijde van de ring iets aan. Je hebt tegenwoordig ook een grote maat croissantdeeg. Dan leg je de punten ook met de zijdes tegen elkaar aan, maar hoef je er geen tussen te leggen.

Hak de walnoten grof. Smelt 100 gr suiker in een pan tot een lichtbruine karamel en voeg de slagroom, walnoten en honing toe. Laat ongeveer 10 minuten rustig inkoken.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Besprenkel ze met citroensap. Meng de appelblokjes met de kaneel en de rozijnen. Voeg het walnootmengsel samen met de appelvulling. Leg alles op de binnenring van het croissantdeeg. Vouw alle punten naar binnen. Bestrijk met los geklopt ei en bestrooi met suiker. Bak de croissantring in 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven.