Waarom Lievaart?

Lievaart Fruit is een fruitteeltbedrijf dat appels en peren teelt. Deze appels en peren verkopen wij ook in onze winkel aan huis, waar wij verder ook diverse groenten en sappen verkopen. In de boomgaard proberen wij zo weinig mogelijk gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen. Milieubewust fruittelen heeft als voordeel dat u fruit van goede kwaliteit krijgt, met een minimum aan chemische bestrijdingsmiddelen. Daarbij wordt het milieu zo min mogelijk belast. Dit is te zien in de boomgaard aan de grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Het fruit dat wij verkopen in de winkel wordt later geplukt dan gebruikelijk bij bewaarfruit. Dit resulteert in een betere rijping (hoger suikergehalte) wat uiteindelijk zorgt voor een betere smaak. Het fruit rijpt altijd lekkerder aan de boom dan in een koelcel. Veel van dit fruit bewaren wij in de koelcellen op ons eigen terrein, hierdoor kunnen we de kwaliteit van het fruit goed in de gaten houden.

Het personeel in de winkel wordt altijd op de hoogte gehouden van de kwaliteit en bijzonderheden van het fruit en is in staat u te adviseren over het gebruik van de verschillende soorten rassen die wij in de winkel verkopen. Tevens kunt u op onze website diverse recepten vinden waarbij u onze producten kunt gebruiken.

Wij zien u graag tegemoet in onze winkel.