Appels

Cox’s Orange Pippin       Uitverkocht

De Cox is oorspronkelijk in Engelse appel. Hij heeft een zachtzure aromatische smaak. In combinatie met andere appels kan de Cox ook uitstekend worden gebruikt als moesappel. 

 

Delbard Estival       Uitverkocht

De Delbard Estival is een kruising tussen een Stark Jon Grimes en Golden Delicious. De appel heeft een frisse, zoete smaak.

 

Elstar      Uitverkocht

Elstar is een kruising tussen Golden Delicious en de Ingrid Marie. Het is een sappige, knapperige appel met roomwit vruchtvlees, een uniek aroma en een fris zoete smaak. Elstar kan gebruikt worden in salades, sap, appeltaart of appelmoes. Deze appel wordt het beste koel bewaard bijvoorbeeld in de koelkast.

 

Goudreinette      Uitverkocht

De Goudreinette (Schone van Boskoop) is een grove appel met een vaak onregelmatige vorm. De appel heeft een friszure smaak en is ideaal om te gebruiken in appeltaart of appelmoes.

 

Jonagold   

De Jonagold is een sappige, mildzoete handappel die makkelijk te bewaren is. Ook is deze appel goed te gebruiken om mee te bakken.

 

Junami       

Wij hebben tijdelijk de Junami handappel, o.a. als vervanger voor de Elstar. Dit is een stevige, friszoete handappel.

 

Pinova     

De Pinova is een kruising tussen Cox Orange, Golden Delicious en de Hertoging van Oldenburg en komt van oorsprong uit Duitsland. Het is een zoetige en stevige appel. De Pinova is goed bewaarbaar en houdt zijn smaak lang vast.

 

Wellant      Uitverkocht

Wellant is een rasechte, Hollandse appel met zijn oorsprong in Wageningen. Hij is knapperig , aromatisch en smaakvol. De appel is goed te gebruiken in gerechten en om te bakken.